Sekanou lze upéct ve formě z vlnité lepenky
Společnost THIMM vyvinula pečicí formy z vlnité lepenky na sekanou, které se používají k výrobě speciality v Německu zvané ,Leberkäse‘. Formy vyrobené z foodWave | heatproof se přitom s náplní pečou při 160 °C. Inovativní vlnitá lepenka se vyrábí z papírů ze 100 % primárních vláken, je certifikovaná a plně recyklovatelná. THIMM tyto udržitelné formy na sekanou vyrobil exkluzivně pro společnost Nette Papier, která je distribuuje na německém trhu.
„Na pečení sekaných používají průmyslové podniky a řeznictví často hliníkové formy. Hliník však v poslední době bývá často kritizován, že je zdraví škodlivý,“ vysvětluje Michael Weber, vedoucí korporátního marketingu skupiny THIMM a dodává: „Naše inovativní pečicí formy na sekanou vyrobené z vlnité lepenky představují zdraví nezávadnou a udržitelnou alternativu.“
Pečicí forma je certifikovaná pro přímý styk s potravinami. Vlnitá lepenka je díky biologické povrchové úpravě na vodní bázi odolná proti mastnotě a vyznačuje se vysokou hodnotou KIT 12 (KIT je měrná jednotka pro vyhodnocení stupně nepromastitelnosti).
Forma je vyrobena z vlnité lepenky typu E a je navržena tak, aby z ní při pečení nic nevytékalo. Konstrukce je slepena pomocí dvou lepicích bodů.
Pro více informací klikněte ZDE.
Více se novince budeme věnovat v červnovém vydání magazínu Packaging Herald.