Obal na vodu Ohoo! můžete po vypití vody sníst
O novince s názvem Ohoo! informoval na základě zpravodajství Tech Times portál ihned.cz. Obal se vyrábí tak, že se na zmraženou kouli vody nanese tenká vrstva směsi chloridu vápenatého a hnědých řas. Díky řase se vytvoří jedlá membrána, ve které je tekutina uzavřena.
I po rozmrznutí si voda udrží svůj tvar, a vznikne tak průhledná kulička vody, kterou můžete nosit kamkoliv s sebou. Této metodě se říká sférifikace a už přes sedmdesát let se používá v molekulární gastronomii. Kuchaři s její pomocí vyrábí jakési chuťové kapsle, kterými zdobí různé pokrmy. Většinou jde o kapičky výrazných omáček nebo výtažků z ovoce. „Hlavní myšlenkou Ohoo! je, že si ho každý může sám vyrobit v kuchyni,“ řekl Rodrigo García González.
Trojice studentů Rodrigo García González, Guillaume Couche a Pierre Paslier za obal letos získali ocenění Lexus Design Awards.