Webinář: Údržba podmíněná potřebou a bezpečnost v potravinářství
Zúčastněte se 10. března od 16:00 bezplatného webináře odborníků ze společnosti Infor a zjistěte, jak údržba podmíněná potřebou zvyšuje bezpečnost potravin.
Úloha údržby v potravinářském průmyslu se postupem času vyvinula z pouhého provádění oprav na preventivní údržbu, což značně zvýšilo provozuschopnost podniků. Nové technologie, jako jsou senzory IoT, umožňují nejen zlepšení celkové efektivnosti zařízení a výroby (OEE), ale také zajištění bezpečnosti potravin. Názorným příkladem je zařízení na detekci kovů, které eliminuje riziko, že ve výrobcích nedopatřením skončí kovové součástky. Oblíbené je též využití senzorů pro spouštění včasného čištění, aby se zabránilo riziku kontaminace. Právě kontaminace potravin je pravděpodobně tím největším rizikem pro podniky působící v potravinářství.
Témata webináře:
Dopady výroby kontaminovaných potravin či přítomnosti osoby pozitivní na covid-19 na pracovišti.
Přehled modelu vyspělosti správy aktiv: opravy, preventivní údržba či údržba podmíněná potřebou včetně reálných případových studií, které ukazují dopad na OEE, bezpečnost potravin a vytvoření bezpečného pracoviště.
Typy údržby podmíněné potřebou: papírový checklist, mobilní zařízení, senzory IoT. Skutečný případ využití u Amazon Monitron.
Senzory propojené napříč celým výrobním procesem. Údržba a kontrola kvality je základem pro snižování rizika a zvyšování výkonu.