CASE STUDY: Automatická paletizace kelímků s mléčnými produkty
Také řešíte automatizaci ve vaší výrobě? Právě pro vás by mohlo být inspirací paletizační řešení, které firma Scott Automation instalovala v českém závodě společnosti Savencia Fromage & Dairy, kde se vyrábí oblíbené mléčné a sýrařské speciality, jako jsou Pribináček či Lučina.
Plně automatický paletizační systém zde nahradil předchozí manuální proces paletizace trayů s kelímky. Zařízení obsluhuje 4 výrobní linky, ze kterých přijímá dohromady přes 70 trayů za minutu. Max. výstupní kapacita systému činí 30 palet za hodinu.
Jedná se o tzv. multi-line řešení, kde je paletizátor umístěn ve skladové hale s nízkou teplotou 6 °C, oddělené od výrobní části s běžnou teplotou kolem 20 °C. To přináší značné výhody v oblasti hygieny, bezpečnosti a úspory místa. Produkty čekají na přísun do paletizace na akumulačních stolech, čímž je zajištěna variabilita a efektivní využití paletizačního stroje.
Chcete se dozvědět o tomto systému více?
Přečtěte si podrobnější článek v aktuálním čísle časopisu Packaging Herald v online verzi ZDE.
Podívejte se na video:
Scott Automation a.s.
www.scottautomation.cz