zpět na novinky

Logistika firmy DŘEVO TRUST je ve správných rukou

Logistika firmy DŘEVO TRUST je ve správných rukou

Nová přistavěná hala firmy DŘEVO TRUST byla vybavena moderními technologiemi v podobě vertikálního skladovacího systému Kardex, VNA vozíku STILL a ASRS Körber. Komunikaci s nimi a řízení každého skladového pohybu zajišťuje digitalizační platforma Aimtec DCIx. Výsledkem je zvýšená produktivita skladu a rozšíření zákaznického sortimentu.

Český prodejce dřevěných materiálů a výrobků DŘEVO TRUST se rozhodl pro další spolupráci se společností Aimtec. Na úspěšnou automatizaci skladu plošného materiálu v Lipníku nad Bečvou v roce 2019 nyní navázal projekt pro centrální sklad kování a lišt v Sedlišti.

V centrálním skladě potřebovali zvětšit skladovou kapacitu, zvýšit obrátkovost a snížit závislost na lidské obsluze. Cílem bylo poskytnout zákazníkům větší komfort a rozšířit sortiment. „Vybrali jsme si proto moderní skladové automatizační technologie a hledali jsme nejen vhodného dodavatele skladového řešení WMS, ale i integrátora, který by pořízený hardware správně rozpohyboval,“ vysvětluje Libor Toman, člen představenstva společnosti DŘEVO TRUST, a dodává: „Bylo nutné pracovat za plného provozu skladu a postupně zavádět další procesy. Se společností Aimtec a její digitalizační platformou jsme našli správnou cestu, jejímž výsledkem je efektivní skladovací řešení, které umožňuje rychlou a bezchybnou manipulaci se zbožím a které je připravené na další případný rozvoj.“

Každá ze tří integrovaných technologií – vertikální skladovací systém Kardex, VNA vozík STILL v poloautomatickém režimu a ASRS Körber – má svůj vlastní logistický tok a slouží k uskladnění různého druhu zboží. V Kardexu jsou za sebou převážně umístěny lišty různých délek, zatímco ASRS technologie Körber je určena pro obrátkové zboží. Pro přepravu zboží jsou instalovány dopravníky od společnosti TGW Group.

„Projekt ve společnosti DŘEVO TRUST pro nás představoval komplexní řešení v oblasti distribuce. Digitalizační platforma Aimtec DCIx řídí logistické procesy a všechny přítomné technologie. Komunikuje s nimi na detailní úrovni a utváří celou logiku skladu,“ říká Jiří Žižka, project delivery manager ve společnosti Aimtec, a zároveň doplňuje: „Řídíme zaskladňování zboží podle ABC kategorizace a vyskladňování se zohledněním priorit zákazníků. Kardexu systém určuje, jakou pozici má přivézt a jakou odvézt. VNA vozíku říká, odkud a kam má jet, z jaké pozice nabírá zboží. V případě ASRS Körber musí systém na každém komunikačním uzlu stanovit, zda má bedna jet rovně nebo zatočit.“

Více se dozvíte v říjnovém vydání magazínu Packaging Herald.