zpět na novinky

Společnost Emons rozšířila ostravský sklad o paletové regály BITO

Společnost Emons rozšířila ostravský sklad o paletové regály BITO

Ostravská pobočka společnosti Emons Česká republika rozšířila svůj sklad v průmyslové zóně Contera Park Ostrava D1 o nové paletové regály od firmy BITO skladovací technika CZ. Instalovány byly ve velmi krátkém čase: do pěti týdnů od jejich objednání.

Nový regálový systém je na ploše zhruba 800 m2. Sklad aktuálně disponuje 1650 paletovými místy. Do instalace regálů sloužil sklad pro cross-dock operace a zčásti pro skladování na volné ploše. Aktuálně je tedy sklad využíván jak pro cross-dock, tak pro skladování v regálech, což otevřelo prostor pro nové obchodní příležitosti.

V regálovém systému je možné skladovat klasické EUR palety, ale i palety atypické. Na jednom regálovém poli můžeme skladovat palety až do hmotnosti 2,4 tuny. Regálový systém je projektován na tři palety vedle sebe v jednom poli s tím, že na jednu paletu je tedy počítána nosnost 800 kg. Když by byla váha palety vyšší než 800 kg, umístí se do regálového systémů způsobem, ať je dodržena stanovená váhová mez a zároveň se naplnil požadavek zákazníka,“ konstatuje Radovan Hlinecký, vedoucí ostravské pobočky společnosti Emons Česká republika. Instalovaný regálový systém je variabilní, což umožňuje vyhovět širokému spektru zákazníků s nejrůznějšími skladovými potřebami.

„V případě potřeby skladovat mnohem těžší břemena máme v nedalekém ostravském skladu partnera, se kterým řešíme manipulaci a uskladňování těžkých břemen. Hala je ideální pro skladování strojů, svitků, trubek a dalšího těžko manipulovatelného zboží. K dispozici je zde vlečka a jeřábový systém, který dokáže manipulovat až do hmotnosti 50tun,“ pokračuje Radovan Hlinecký.

V temperovaném skladu kategorie „A“ je možnost skladování za stálé teploty. Skladovat v něm lze i ADR zboží.

Společnost Emons Česká republika disponuje vlastním vozovým parkem. Schopna je proto zajistit nejen skladování, ale i kompletní dopravní logistiku, což je další přidaná hodnota související se stávající poptávkou. „Aktuální poptávka je nejen po skladování, ale i po distribuci. Nové regály dokonale zapadly do naší obchodně provozní mozaiky korespondující se stále náročnějšími požadavky trhu,“ uzavírá Radovan Hlinecký.

Publikováno 2. 7. 2024