zpět na novinky

MSV v Brně proběhne již po 64.

MSV v Brně proběhne již po 64.

Již 64. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu proběhne v Brně od 10. do 13. října 2023. Účastníci zde najdou odpovědi hned na několik otázek. Jak je průmysl připraven na digitální éru? Které technologie pomohou zvýšit energetickou efektivitu a ušetřit náklady nebo jaké nové obchodní příležitosti přináší měnící se svět? Na scéně se opět objeví Packaging Live.

 MSV má dlouhodobě vysoký podíl odborných návštěvníků a také návštěvníků s vysokou rozhodovací pravomocí, tedy majitelů firem a zástupců vyššího managementu. Proto se přímo na veletrhu mohou vést relevantní jednání, která často ústí v realizované kontrakty. To potvrzují i výsledky průzkumu, který proběhl na minulém ročníku strojírenské akce. Kontakty s potenciálními tuzemskými či zahraničními zákazníky zde navázalo 95 % vystavovatelů,“ uvedl ředitel projektu Michalis Busios.

 MSV se v roce 2023 zaměří na sedm klíčových témat, která hýbou současným průmyslem a jsou důležitá i pro jeho budoucnost. V centru pozornosti letos určitě bude energetika. Evergreenem posledních ročníků je také digitalizace průmyslu.

Na úspory materiálových zdrojů se zaměří cirkulární ekonomika zvýrazněná v expozicích specializovaného veletrhu ENVITECH. Téma startupy ukáže zajímavé investiční příležitosti především z oblasti vývoje, výzkumu a transferu technologií. Klíčové téma bude také například doprava a logistika na bienálním veletrhem TRANSPORT A LOGISTIKA. Chybět opět nebude Packaging Live.

Minulého ročníku MSV se v říjnu 2022 zúčastnilo 1256 vystavujících firem ze 41 zemí, mezi nimi 50 % zahraničních. Za čtyři dny prošlo branami výstaviště 52 148 návštěvníků ze 41 zemí. Průzkum společnosti Veletrhy Brno potvrdil vysokou spokojenost s účastí jak na straně vystavovatelů, tak na straně návštěvníků. Kontakty s potenciálními zákazníky z tuzemska i zahraničí navázalo 95 % vystavovatelů, 86 % jich bylo spokojeno s úrovní veletrhu. Podobné to bylo na straně návštěvníků: 91 % těch, kteří chtěli navázat obchodní vztahy, našlo na veletrhu obchodní partnery. S celkovou úrovní veletrhu bylo spokojeno 88 % návštěvníků a 90 % jich plánuje navštívit příští ročník. 95 % loňských návštěvníků pracovně působí v průmyslových oborech a 84 % plánovalo v nejbližších dvou letech investici do nákupu výrobní techniky nebo modernizace firmy.

K účasti na MSV 2023 se můžete přihlásit elektronicky na www.msvbrno.cz. Termín pro přihlášení za cenově zvýhodněných podmínek vyprší 31. 3. 2023.